Publisert

Ratatouille (Grønnsakgryte)

Ratatouille kommer fra den franske regionen Provence og betyr «rørt mat» som kokes sammen. Det er en grønnsakstuing som kan lages på forskjellige måter. Totensupper sin ratatouille har blitt laget med lokale grønnsaker, og inneholder kålrot, purre, sellerirot, gulrot, søtpotet, tomat, paprika, brune bønner og chili. Den er stappfull av vitaminer og mineraler, og samtidig lav på energi og mettet fett. 

Det som er fint med denne gryten er at den kan spises som den er, eller spises sammen med forskjellige proteintyper. Den kan tilsettes forskjellige krydre, alt etter hva du ønsker!

Noen tips til tilberedning:

  • Tilsett 1 pakke kylling (eller plantebasert Like Chicken Bites)
  • Tilsett Ras el Hanout for en marokkansk versjon, server med ris 
  • Tilsett Provencekrydder for en fransk versjon, server med hvitløksbaguette

Her er det kun fantasien som stopper deg, for denne gryten smaker fantastisk rett fra posen, og er allsidig for å kunne lage forskjellige versjoner.

Bon appetit!